Sesiune de comunicări științifice „Ecouri din social”, 2012, Cluj-Napoca

 

Ecouri din Social” – Sesiune de Comunicări Ştiinţifice, 25-26 mai 2012, Cluj-Napoca

Asociaţia Studenţilor Sociologi CLUSTER

conferinta_cluster_2012Descrierea organizaţiei şi a evenimentului

Asociația CLUSTER s-a înfiinţat în 2001 la iniţiativa unor studenţi din Cluj-Napoca şi Bucureşti; în acelaşi an s-a format şi Asociaţia Studenţilor Sociologi din Europa (ESSA), a cărei membru afiliat suntem. Scopul asociaţiei este promovarea sociologiei ca profesie şi, ca parte activă din societatea civilă prin dezvoltarea unor relaţii durabile cu ONG-uri din diferite domenii, institute de cercetare socială şi alte asociaţii studenţeşti de pe plan naţional şi internaţional.

În acest moment, CLUSTER cuprinde 15 membri, studenţi la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Babeş Bolyai. Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice s-a desfăşurat în fiecare an începând cu 2001 şi reprezintă cel mai important proiect al organizaţiei noastre. În acest an ne propunem să atragem participanţi de la principalele centre universitare din ţară Bucureşti, Craiova Iaşi, Braşov, Oradea, Sibiu şi Timişoara. De asemenea, spre deosebire de ultimii ani, ne dorim să oferim studenţilor prezenţi oportunitatea de a participa la ateliere tematice cu invitaţi speciali. În cadrul sesiunii de comunicări ştiinţifice, studenţii sunt aşteptaţi să înscrie lucrări de cercetare aparţinând domeniului ştiinţelor sociale (sociologie, antropologie, ştiinţe politice etc.).

Lucrările înscrise vor fi supuse unui proces de selecţie în urma căruia vor fi desemnate cele mai bune 20 de lucrări. Cei mai buni studenţi sunt invitaţi să-şi prezinte lucrările pe parcursul celor două zile oficiale ale sesiunii. Cu ocazia prezentărilor, studenţii şi cadrele universitare sunt aşteptaţi să intre în discuţii pe marginea temelor respectiv abordărilor metodologice şi teoretice ale lucrărilor. Cele mai bune 3 lucrări prezentate per nivel de studiu, licență respectiv master vor fi premiate.

Scopul sesiunii este de a contribui la dezvoltarea academică a studenţilor interesaţi de cercetare în domeniul ştiinţelor sociale. Sesiunea oferă studenţilor oportunitatea de a se implica în discuţii privind diverse aspecte metodologice şi teoretice astfel încât într-un final să-şi îmbogăţească cunoştinţele proprii. Pe de altă parte, observaţiile critice din partea celor prezenţi pot reprezenta o sursă de inspiraţie pentru participanţi care în urma conferinţei îşi pot îmbunătăţi abordarea de studiu.

De asemenea, ne dorim ca prin această sesiune să recompensăm eforturile depuse de studenţi în realizarea cercetărilor personale respectiv să oferim acestora oportunitatea de a socializa cu studenţi şi cadre didactice de la diverse universităţi.

 

Parteneri
Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, UBB
Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale
Centrul de Cercetare a Relațiilor Interetnice
Asociația Studenților de la Asistență Socială, UBB
Alături de parteneri, conferința „Ecouri din Social” este organizată cu ajutorul Institutului Român de Evaluare și Strategie și sponsorii IDEA, EIKON.

 

Calendarul evenimentului
10 aprilie – 15 mai: perioada de înscriere a lucrărilor
18 mai – Anunţarea lucrărilor selectate
25 mai – 26 mai: Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice
18 mai – 1 iunie: promovarea pe site-ul Cluster a celor mai bune lucrări.

Total lucrări prezentate: maxim 20
Total studenţi participanţi: 20
Capacitate sală: maxim 80 locuri destinate publicului
Juriu: 6 membri (cadre universitare)
Moderatori: 4
Echipă de organizare: 12 membri.

 

Alte activităţi
În acest moment purtăm discuţii cu privire la organizarea a două ateliere de discuţii pe teme de actualitate şi vizionare de film documentar. Temele generale care se vor discuta la ateliere sunt „Spaţiul virtual – comunități online„, sub egida centrului de resurse al Digital Media şi „Comportamente adictive in peisajul social contemporan„, organizat de către Asociația Studenților de la Asistență Socială.

 

Contact
Adresa: Cluj-Napoca, str. 21 Decembrie 1989 nr. 128-130
Email: clusterassociation@mail.com
Web: http://cluster.socasis.ubbcluj.ro
Președinte Foldes Ionuţ
Număr de telefon: 0746191301
Email: foldesionut@gmail.com

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: