Păstrarea informaţiei

Soluţiile de backup al datelor au evoluat pentru a ţine pasul cu dezvoltarea tehnologică, diversificarea sistemelor de operare şi interoperabilitatea perifericelor. De la dischetă şi hard disc extern s-a ajuns la stocarea online a informaţiilor. Oferta răspunde necesităţii de siguranţă, de interconectare a aparaturii (de la computer până la telefon mobil sau aparat de fotografiat) sau de actualizare şi sincronizare a versiunilor existente pe computere diferite.

 

logo_dropboxDropbox [Online backup, file sync and sharing made easy]
www.dropbox.com/home
O aplicație ce permite sincronizarea automată a fișierelor de pe mai multe calculatoare personale ale unui utilizator (de exemplu, laptopul și desktopul), prin intermediul serverului Dropbox. Astfel se realizează automat și back-up-ul fișierelor, permițând inclusiv recuperarea unor fișiere șterse din greșeală. Directoarele și sub-directoarele pot fi utilizate în comun de mai multe persoane, facilitând lucrul colaborativ.

 

logo_xmarksXmarks [Bookmark Sync and Search]
/www.xmarks.com/
Aplicaţie care permite sincronizarea semnelor de carte salvate în cursul navigării pe internet. Se poate instala pe mai multe calculatoare şi utiliza cu navigatoare diferite (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera) creând o bază de date comună care este stocată pe un server web. De asemenea, oferă o ierarhizare a site-urilor vizitate alcătuită pe baza notelor acordate de utilizatori.

 

Alte recomandări: Windows Live SkyDrive, Live Mesh, IDrive.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: