Adunarea Generală SSR București 2012

Romanian Sociologists Society
Adunarea Generală
București
1 Iunie 2012

Proces verbal la Adunarea Generală SSR

 

Au fost prezenți 43 de membri de SSR din cei 112 membri activi pe anul 2011. 

Ordine de zi

1. Validarea noilor membrilor SSR pentru 2012
Au fost validați noii membri SSR care s-au înscris pe parcursul anului 2012 până în prezent. Cei care se înscriu după desfășurarea Adunării Generale vor fi validați în cadrul următoarei Adunări Generale.

2. Prezentarea raportului de activitate al Președintelui SSR pentru anul 2011
Președintele SSR, Marian Preda a prezentat raportul de activate pentru anul 2011. S-a referit la conferința națională desfășurată la București în perioada 27-28 mai 2011 care a avut 120 de participanți prezenți. Apoi s-a referit la activitățile desfășurate cu ocazia școlii de vară a SSR ce a avut ca temă Măsurarea în Științele Sociale. Nu în ultimul rând a menționat activitatea membrilor SSR care au promovat interesele sociologiei în instituțiile din care fac parte, obținând o revizuire a criteriilor de promovare a posturilor de cadre didactice din acest domeniu.

3. Derularea votului pentru noul Președintele SSR
Pentru Președinția SSR pentru următorii 2 ani și-a depus candidatura profesorul Nicu Gavriluță de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. S-au așteptat și alte propuneri ad-hoc. Întrucât nu a mai fost propus nimeni pentru funcția de președinte SSR. S-a procedat la vot. Fiecare dintre membrii prezenți au primit un bilet, pe care trebuiau să scrie mențiunea „Da” sau mențiunea „Nu” pentru candidatul Nicu Gavriluță. Voturile au fost colectate într-o urnă sigilată. După colectarea tuturor voturilor, s-a constituit o comisie din 3 persoane care a procedat la numărarea voturilor. Rezultatul a fost 42 de voturi cu mențiunea „Da” și 1 vot cu mențiunea „Nu”. În urma acestui vot, profesorul Nicu Gavriluță a fost numit noul președinte al SSR.

4. Organizarea Conferinţei Naționale a SSR din 2013
Noul președinte al SSR, Nicu Gavriluță a propus perioada mai 2013 pentru Conferința Națională a SSR din 2013. Propunerea a fost votată în unanimitate.

5. Organizarea votului pentru comitetul director al SSR – cei 6 vicepreședinții și secretarul științific
În vederea stabilirii noului comitet director au fost făcute următoarele propuneri:
Pentru vicepreședinți:
Marian Preda
Dan Chiribucă
Horațiu Rusu
Cătălin Augustin Stoica
Mălina Voicu
Alin Gavriliuc
Adrian Hatos
Ioan Ștefan
Pentru secretar științific: Cosima Rughiniș
Membrii SSR prezenți au primit noi buletine de vot pe care au fost rugați să treacă 6 persoane din cele 8 propuse pentru vicepreședinți plus numele persoanei propuse pentru secretar științific dacă erau de acord cu ea.
Din nou voturile au fost colectate într-o urnă sigilată. După colectarea tuturor voturilor, s-a procedat la numărarea acestora:
Marian Preda – 38 de voturi
Dan Chiribucă -37 de voturi
Horațiu Rusu – 38 de voturi
Cătălin Augustin Stoica – 28 de voturi
Mălina Voicu – 30 de voturi
Alin Gavriliuc – 26 de voturi
Adrian Hatos – 26 de voturi
Ioan Ștefan – 9 voturi.
Pentru funcția de secretar științific Cosima Rughiniș a avut 38 de voturi.
Având o egalitate de voturi pentru ultima poziția de vicepreședinte, respectiv Alin Gavriliuc și Adrian Hatos, fiecare cu 26 de voturi. S-a solicitat alegerea unuia dintre cei doi candidați printr-un nou vot. Membrii SSR au fost rugați să scrie numele uneia dintre cele două persoane pe buletinele de vot. S-au strâns voturile din nou în urna sigilată și apoi s-a procedat din nou la numărarea acestora. Rezultatul a fost Alin Gavriliuc – 14 voturi, respectiv Adrian Hatos – 24 de voturi.
Prin urmare noii vicepreședinți ai SSR sunt:
Marian Preda
Dan Chiribucă
Horațiu Rusu
Cătălin Augustin Stoica
Mălina Voicu
Adrian Hatos
Iar noul secretar științific este Cosima Rughiniș

6. Alte propuneri
Profesorul Nicu Gavriluță a propus înființarea unor filiale ale SSR. A lansat această idee, urmând să fie discutate detaliile în cadrul primei întâlniri a Consiliului Director. Propunerea a fost acceptată în unanimitate.
Profesorul Gheorghe Teodorescu a propus înființarea unui Anuar al SSR, care să conțină publicațiile semnificative realizate pe parcursului anului trecut. De asemenea, profesorul Dan Chiribucă a readus în discuție problema înființării unei reviste a SSR, menționând dificultățile de a susține acest tip de demers, ideea anuarului fiind acceptată. Profesorul Marian Preda a concluzionat spunând că volumul conferinței prezente, respectiv cele mai bune lucrări, vor fi publicate de către Cambridghe Scholar, editură din Anglia. Detaliile vor fi discutate în cadrul primei întâlniri ale noului Consiliu Director.

Leave a Reply

%d bloggers like this: