sigla uaic iasiFacultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice prin Catedra de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Al. Ioan Cuza, Iaşi, în colaborare cu Faculté des Sciences Economiques et Sociales de l’Université Lille 1 (Franţa) va organiza în perioada 17 – 20 octombrie 2012, cea de a XI-a Ediţie a Şcolii Franco-Române de Metodologie în Ştiinţele Sociale, intitulată « Migrations dans l’espace européen pendant la crise économique »

Conferinţa este destinată profesorilor, cercetătorilor, studenţilor şi tinerilor absolvenţi din domeniile cercetării ştiinţifice avansate, această manifestare ştiinţifică internaţională va avea ca invitaţi profesori universitari şi cercetători din România, Franţa, Bulgaria şi Republica Moldova. Temele în dezbatere vor fi următoarele: 
1.    Migraţia în spaţiul european: aspecte economice şi consecinţe politice
2.    Problemele sociale generate de migraţie 
3.    Migraţia: politici şi acţiuni sociale
4.    Perspective etice asupra migraţiei 
5.    Varia 

Participanţi: alături de invitaţii din străinătate şi din ţară, se pot înscrie cu lucrări proprii cadrele didactice ale Universităţii Al. I. Cuza sau ale universităţilor partenere, precum şi doctoranzi sau post doctoranzi. 
Materialele selectate vor putea fi publicate în revistă de specialitate (cotată ISI) sau în volume la edituri din România şi străinătate (lista lor va fi prezentata ulterior). 

Condiţii de înscriere:
- titlurile şi rezumatele comunicărilor vor fi trimise până la data de 25 septembrie 2012 pe adresele: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Acestea vor intra într-un proces de peer review asigurat de comitetul ştiinţific al conferinţei
- puteţi opta pentru prezentare în plen sau poster 
- trimiterea textelor finale până la data de 31 octombrie 2012

TAXE de participare:
pentru participanţii cu lucrare: 200 lei / 250 lei (pentru înscrierile după data de 1 octombrie)
pentru participanţii fără lucrare: 50 lei pentru studenţi/ masteranzi şi doctoranzi; 100 lei pentru doctoranzi şi specialişti

Taxa include accesul la sesiunile conferinţei, intrarea în posesia mapei conferinţei, pauzele de cafea şi participarea la cina festivă.

Partenerii manifestării:
Societatea Sociologilor din România
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi
Centrul Cultural Francez, Iaşi
Centre National pour la Recherche Scientifique de France
Primăria Municipiului Iaşi
Consiliul Judeţean Iaşi
Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a Judeţului Iaşi
Asociaţia Franco-RomânăVilleneuve d’Ascq-Iaşi (AVAI)
Fundaţia Academică AXIS
Editura Polirom, Iaşi
Organizaţii studenţeşti : Asaffi, Asalt etc.

Parteneri media: - televiziuni si ziare locale

Comitet ştiinţific:
Preşedinte: Prof. dr. Gheorghe Teodorescu, UAIC Iaşi
Membri: Prof. dr. Nicu Gavriluţă, UAIC Iaşi
Prof. dr. Nadji Rahmania, Université Lille 1
Prof. dr. Vasile Astarastoaie, UMF Iaşi
Prof. dr. Marian Preda, Univ. Bucureşti
Prof.dr. Dumitru Sandu, Univ. Bucureşti
Prof. dr. Mihai Dinu Gheorghiu, UAIC Iaşi
Conf. dr. Dan Chiribucă, UBB Cluj
Conf. dr. Dumitru Stan, UAIC Iaşi
Conf. dr. Conţiu Şoitu, UAIC Iaşi
Conf. dr. Ştefan Cojocaru, UAIC Iaşi
Conf. dr. Petronel Dobrică, Univ. Bucureşti
Conf. dr. Doru Buzducea, Univ. Bucureşti
Conf. dr. Cristina Gavrilovici, UMF Iaşi
Conf. Univ. dr Beatrice Ioan, UMF Iaşi
Dr. Liviu Oprea, UMF Iaşi

Comitet de organizare
Prof. dr. Nadji Rahmania
José-Maria Queiros, director Institut Francais de Iasi
Conf. dr. Netedu Adrian, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Conf. Dr. Cristina Gavriluta, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Lect. Dr. Cristina Teodorescu, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Asist. Drd. Romeo Asiminei, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Alte informaţii sunt disponibile pe site-ul conferinţei: www.scoalasociologica.ro. Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Despre SSR

ssr stampSocietatea Sociologilor din România (SSR) este o asociaţie a specialiştilor care, prin activitatea lor profesională, au contribuit şi contribuie la cunoaşterea ştiinţifică a realităţilor sociale, politice şi economice româneşti. Scopul SSR este promovarea la nivel naţional şi internaţional a profesiei de sociolog şi a cercetării sociologice româneşti.

Who's online

Avem 112 vizitatori și nici un membru online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline