CfP SSR ACUM 2015

Societatea Sociologilor din România și Universitatea Transilvania din Brașov au plăcerea de a vă invita sa participați la un eveniment comun care reunește Conferința Națională a SSR și Colocviul Internațional de Științe Sociale și ale Comunicării ACUM 2015, în perioada 19-21 noiembrie 2015, la Brașov.

Conferința își propune sa reunească specialiști din domeniul științelor sociale din România și din străinătate, interesați de temele definite prin cele 13 secțiuni de lucru:

 1. Antropologia socioculturală.
 2. Alegeri și comportament electoral în postcomunism.
 3. Îmbătrânire, relații intergeneraționale și parcurs de viață.
 4. Munca și gestiunea resursei umane în context organizațional.
 5. Între oglinzile socialului: supradeterminări ale publicurilor.
 6. Culture diversity, identity and health.
 7. Educația. O criză perpetuă?
 8. Consequences of international migration.
 9. Rețele ego-centrice, socio-centrice și Big Data.
 10. Adolescent multiple social identities across Europe: Recent findings from Albania, Bulgaria, Italy, Romania and the Netherlands.
 11. Timpul in sociologie și în domeniile conexe.
 12. Reprezentări ale genului și vârstei prin media și obiecte.
 13. Ipostaze ale instituționalizării sociologiei din România în secolul XX
 14. Social policy of our times: is the quality of life still an envisaged goal?
 15. General Session

Adițional există o secțiune generală (nedefinită tematic). În această secțiune se pot înscrie lucrări ale căror teme nu sunt compatibile cu secțiunile predefinite.

Informații privind desfășurarea conferinței și o descriere detaliată a secțiunilor puteți găsi pe pagina de internet:www.societateasociologilor.ro/conference/index.php/ssracum/index/pages/view/sections.

Colegii interesați să propună o lucrare sunt rugați să utilizeze platforma online care se găsește la adresa: www.societateasociologilor.ro/conference/index.php/ssracum/2015.

FOARTE IMPORTANT: Pentru înscriere este necesară definirea unui cont, pe platforma conferinței. Pentru colegii care doresc să propună o lucrare este obligatorie alegerea statusului de autor (dintre cele trei statusuri disponibile: Reader, Author, Reviewer, în josul paginii pe care se creează contul). Ulterior creării contului se va completa formularul de înscriere, cuprinzând titlul lucrării propuse, un rezumat de maximum 500 de cuvinte al acesteia etc.

Termenul limită până la care se pot propune lucrări este data de 15 septembrie 2015. După această dată platforma nu va mai permite propunerea de lucrări.

Taxa de participare este de 100 lei. Achitarea taxei de participare asigură: includerea în program și acces la toate secțiunile conferinței, mapa conferinței, un certificat de participare, alte materiale de conferință și acces la pauzele de cafea („pachet conferință”). Membrii SSR care au achitat cotizația pentru anul în curs nu vor achita acest pachet.

Organizatorii conferinței pun la dispoziția participanților un pachet de trei mese („pachet mese”) pe parcursul desfășurării conferinței, în valoare de 100 lei. Acesta pachet va fi achitat de către fiecare participant.

Pentru informații suplimentare legate de conferință, puteți să ne contactați la adresa: conf2015@societateasociologilor.ro.

Vă rugăm să diseminați acest mesaj către toți colegii care ar putea fi interesați să participe.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: