Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Termen limită: Revista de Asistență Socială nr. 3/2020

15 martie 2020

Revista de Asistenţă Socială se doreşte a fi un mijloc de diseminare a cercetărilor, a bunelor practici, a experienţelor în domeniul asistenţei sociale dar şi a politicilor, servind drept instrument de schimbare socială. Sunt acceptate articole din toate domeniile asistenţei sociale atât în limba română, cât şi în limba engleză. Vor fi publicate articole inovative, cercetări, comentarii asupra politicilor, practicilor şi a implicaţiilor acestora pentru asistenţii sociali.

Numărul 3/2020 este coordonat de către Lector univ. dr. Daniela Gaba și Drd. Anca Mihai, Departamentul de Asistență Socială, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București.
Tema acestui număr al Revistei de Asistență Socială, Rolul și locul asistenței sociale în anii 2020 și dincolo, reprezintă o invitație la reflecție asupra rolului asistenței sociale în contextul schimbărilor rapide de la nivel societal: creșterea inegalităților economice, îmbătrânirea demografică, intensificarea migrației și efectele ei sociale, creșterea continuă a numărului persoanelor strămutate, degradarea mediului înconjurător, avansul tehnologiei etc.

Uitându-ne la schimbările recente din asistența socială, la nivelul politicilor, practicii, educației și cercetării, în ce măsură a reușit asistența socială să răspundă actualelor provocări socio-economice de la nivel global, regional și național? În acest context, care este potențialul asistenței sociale de a acționa pe direcția bunăstării sociale în următorii ani? Ce schimbări sunt necesare în asistența socială pentru a se adapta sau a se opune tendințelor socio-economice ale prezentului?

Termenul limită pentru transmiterea contribuțiilor: 15 martie 2020.
Lucrările se trimit în format electronic celor doi editori, respectând cerințele revistei: Daniela Gaba (daniela.gaba@sas.unibuc.ro) și Anca Mihai (anca.m@sas.unibuc.ro).

Data estimată a publicării este iunie 2020.

Detalii

Data:
15 martie 2020
Eveniment Categories:
,
Etichete Eveniment:
,
Sit web:
http://www.swreview.ro/

Organizator

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București
Telefon:
+40213112168
Email:
office@sas.unibuc.ro
Sit web:
https://sas.unibuc.ro/

Lasă un răspuns