Necesitatea sau utilitatea aplicaţiilor de analiză de date asistate de computer în cercetarea calitativă a fost multă vreme pusă la îndoială. Totuşi, aceste instrumente au un rol important în analiza transcripturilor, codarea şi interpretarea textului, analize de conţinut sau analize de discurs.

 

logo_weftqdaWeft QDA [A free qualitative analysis software application]
www.pressure.to/qda/
Aplicaţie care facilitează analiza datelor textuale cum ar fi transcripturi de interviuri, texte scrise sau note de teren. Poate importa documente pdf sau plain text, utiliza categorii de coduri în structuri de tip arbore şi exporta în format html sau csv.

 

logo_vueVue [Visual Understanding Environment]
http://vue.tufts.edu/
Instrument care permite managementul şi integrarea resurselor digitale pentru susţinerea proceselor de predare, învăţare şi cercetare. Aplicaţia asigură un mediu vizual flexibil pentru structurarea, prezentarea şi diseminarea informaţiilor digitale.

 

Alte recomandări: AnSWR, RapidMiner, CmapTools

Despre SSR

ssr stampSocietatea Sociologilor din România (SSR) este o asociaţie a specialiştilor care, prin activitatea lor profesională, au contribuit şi contribuie la cunoaşterea ştiinţifică a realităţilor sociale, politice şi economice româneşti. Scopul SSR este promovarea la nivel naţional şi internaţional a profesiei de sociolog şi a cercetării sociologice româneşti.

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline