Bibliografii

În procesul de cercetare alcătuirea, mentenanţa şi prezentarea informaţiilor bibliografice au roluri foarte importante. Diferite instrumente sunt disponibile pentru a facilita acest proces.

 

logo_jabrefJabRef [Reference Manager]
http://jabref.sourceforge.net/
Manager de referinţe bibliografice oferit în sistem open source care utilizează formatul BibTex. Bibliografiile generate pot fi exportate în majoritatea stilurilor de citare academice conform unei liste de specificaţii.

 

logo_zoteroZotero [Is a free, easy-to-use Firefox extension to help you collect, manage, cite, and share your research sources.]
www.zotero.org/
Un sistem de organizare și stocare a materialelor utilizate în cercetare - de la conversații online la pagini web și articole științifice. Permite partajarea fișierelor în cadrul unor grupuri de cercetare.

 

Alte recomandări: citeulike, BibSonomy

Despre SSR

Societatea Sociologilor din România (SSR) este o asociaţie a specialiştilor care, prin activitatea lor profesională, au contribuit şi contribuie la cunoaşterea ştiinţifică a realităţilor sociale, politice şi economice româneşti. Scopul SSR este promovarea la nivel naţional şi internaţional a profesiei de sociolog şi a cercetării sociologice româneşti.

© 2018 Societatea Sociologilor din România. Toate drepturile rezervate.

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! templates by Engine Templates