Activitatea în cadrul echipelor de cercetare contemporane este tot mai mult delocalizată, iar membrii acestora se află pe meridiane geografice diferite. Pentru a răspunde necesităţii de interacţiune reclamate de sarcinile proiectelor au fost create instrumente online care facilitează crearea, editarea şi diseminarea informaţiei.

 

logo_mendeleyMendeley [Organize, share and discover research papers]
/www.mendeley.com/
Un sistem de organizare a propriei biblioteci de articole, și de generare a bibliografiilor pe baza acestora. Permite partajarea fișierelor în cadrul unor grupuri de cercetare.

 

logo_googledocsGoogle Docs [Create documents, spreadsheets and presentations online]
http://docs.google.com
Suită de aplicaţii de editare text, calcule matematice şi prezentări oferită gratuit online de Google. Permite crearea, vizualizarea şi editarea documentelor de către mai mulţi utilizatori în timp real. Acceptă majoritatea formatelor uzuale (doc, xls, odt, csv, ppt etc.).

 

Alte recomandări: Labmeeting, Live Documents, Think Free

Despre SSR

ssr stampSocietatea Sociologilor din România (SSR) este o asociaţie a specialiştilor care, prin activitatea lor profesională, au contribuit şi contribuie la cunoaşterea ştiinţifică a realităţilor sociale, politice şi economice româneşti. Scopul SSR este promovarea la nivel naţional şi internaţional a profesiei de sociolog şi a cercetării sociologice româneşti.

 
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline