Soluţiile de backup al datelor au evoluat pentru a ţine pasul cu dezvoltarea tehnologică, diversificarea sistemelor de operare şi interoperabilitatea perifericelor. De la dischetă şi hard disc extern s-a ajuns la stocarea online a informaţiilor. Oferta răspunde necesităţii de siguranţă, de interconectare a aparaturii (de la computer până la telefon mobil sau aparat de fotografiat) sau de actualizare şi sincronizare a versiunilor existente pe computere diferite.

 

logo_dropboxDropbox [Online backup, file sync and sharing made easy]
www.dropbox.com/home
O aplicație ce permite sincronizarea automată a fișierelor de pe mai multe calculatoare personale ale unui utilizator (de exemplu, laptopul și desktopul), prin intermediul serverului Dropbox. Astfel se realizează automat și back-up-ul fișierelor, permițând inclusiv recuperarea unor fișiere șterse din greșeală. Directoarele și sub-directoarele pot fi utilizate în comun de mai multe persoane, facilitând lucrul colaborativ.

 

logo_xmarksXmarks [Bookmark Sync and Search]
/www.xmarks.com/
Aplicaţie care permite sincronizarea semnelor de carte salvate în cursul navigării pe internet. Se poate instala pe mai multe calculatoare şi utiliza cu navigatoare diferite (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera) creând o bază de date comună care este stocată pe un server web. De asemenea, oferă o ierarhizare a site-urilor vizitate alcătuită pe baza notelor acordate de utilizatori.

 

Alte recomandări: Windows Live SkyDrive, Live Mesh, IDrive.

Despre SSR

ssr stampSocietatea Sociologilor din România (SSR) este o asociaţie a specialiştilor care, prin activitatea lor profesională, au contribuit şi contribuie la cunoaşterea ştiinţifică a realităţilor sociale, politice şi economice româneşti. Scopul SSR este promovarea la nivel naţional şi internaţional a profesiei de sociolog şi a cercetării sociologice româneşti.

Who's online

Avem 112 vizitatori și nici un membru online

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok Decline